Met Pasen ga je weer gezellig eieren schilderen en deze versieren met Paasdecoratie.
Gebruiksaanwijzing: koken en kleuren
In een kleine roestvrijstalen steelpan – of een geëmailleerde pannetje worden de eiren gekleurd – Vul de pan met 750 ml koud water – zonder azijn – vul met het poeder en roer het kleurmengsel.
5-7 rauwe eieren – plaats voorzichtig in het water met het kleurstofmengsel. Het aangelkleurde water moet de eieren volledig bedekken en ongeveer 1 cm erover staan.
Breng het water aan de kook. Roer tijdens het verwarmen de poederkleur voorzichtig door het water tot de verf is opgelost. De groene kleur produceert een beetje schuimmaar daar moet je je niets van aantrekken
Wanneer het water kookt, kook de eieren nog 7-10 minuten. Doop de eieren in koud water na het verven.
Het kleurstofmengsel is voor de aangeven kleuring, met verdere kleuring vermindert de kleurintensiteit.
De natuurlijke kleuren reageren anders op elk ei, wat resulteert in verschillende kleurschakeringen. De kleur “rijpt” terwijl deze afkoelt. Op bruine eieren wordt de kleur intenser dan op witte eieren.
Verkleuring in geëmailleerde pannetjes kun je makkelijk weg krijgen met afwas middel
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.