, ,

Kombucha zelf maken

14.90

GRATIS verzending vanaf €25,-
Kombucha zelf maken. Kombucha is een gefermenteerde drank die we bereiden met zwarte/groene thee, suiker en een symbiotische cultuur van azijnzuur (azijn), bacteriën en gist, bekend als SCOBY. SCOBY is een soort theeschimmel, kort voor symbiotische cultuur van bacteriën en gist. Dit zijn goede, levende bacteriën die helpen om je darmen gezond te houden.
Dit is een formatie die zich ontwikkelt op het contactoppervlak waar vloeistof en lucht elkaar ontmoeten. Samen met een kleine hoeveelheid kombucha vloeistof wordt het gebruikt om kombucha te bereiden. Kombucha smaakt een beetje zuur of azijnachtig. Het staat bekend om zijn energiegevende en ontgiftende werking.

Uitverkocht

Verzending €4,95 - Gratis verzending vanaf €25,-

  • Niet goed geld terug garantie
  • Levering 1-3 werkdagen
  • Veilig betalen met iDEAL, creditcard, bankoverschrijving

Beschrijving

Kombucha en scoby zelf maken

Kombucha zelf maken
Kombucha zelf maken is heel eenvoudig. 100ml Biologische kombucha starter om een eerste liter (1l )kombucha thee te bereiden. en met deze verpakking is direct een liter te maken en is lang houdbaar
  • Op al onze kombucha-starters staat een houdbaarheidsdatum. De houdbaarheid van onze kombucha starter is 1 jaar.
  • Alle culturen worden geleverd met verzorgingsinstructies en een recept.
Benodigdheden voor je eerste kombucha:
  • 1 x kombucha starter van 100ml
  • 50 gram suiker
  • 900 ml. water
  • 2 zakjes zwarte thee of 2 theelepels losse zwarte thee
Breng het water aan de kook en doe de theezakjes of losse thee erin, laat de thee nu 10-15 minuten trekken. Verwijder de thee en voeg de suiker toe. Roer het geheel goed door totdat de suiker opgelost is. Laat de thee nu afkoelen.
Giet de afgekoelde thee in een Kefirko glas of een weckpot en giet de kombucha starter van 100 ml erbij. Bij gebruik van de Kefirko draai je de deksel losjes op de pot.
Laat de thee nu 7-14 dagen fermenteren. Aan de oppervlakte zal zich de Scoby gaan vormen.
Probeer na 1 week voorzichtig of de kombucha al smaakt. Als de kombucha goed van smaak is (niet meer te zoet en ook niet te zuur) haal dan de scoby voorzichtig uit de pot en bewaar deze voor de volgende hoeveelheid kombucha. Kombucha zelf maken is dus een continu proces.

 

Starter Kombucha Kant en Klaar

Scoby kant en klaar wordt op bestelling geleverd  (graag apart bestellen) want het moet binnen 1 a 2  weken verwerkt worden 
Versheidsgarantie Al onze culturen worden vlak voor de verzending zorgvuldig voor u verpakt. Om de versheid van elke verpakte cultuur te garanderen, verpakken we ze één keer per week en wordt de verzending soms uitgesteld. Deze extra inspanning garandeert dat uw culturen niet langer dan absoluut noodzakelijk worden verzegeld en maakt het u gemakkelijk om ze na levering verder te kweken.

  • De houdbaarheid van onze kombucha scoby is 1 maand.
  • We zetten een houdbaarheidsdatum op al onze kombucha SCOBY-verpakkingen.
  • Alle culturen worden geleverd met verzorgingsinstructies en een recept.

 

 

 

Extra informatie

Beoordelingen (0)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kombucha zelf maken” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere suggesties…

Winkelwagen
Scroll naar boven
×