Gezond eten bereiden begint met de keuze voor verse en biologische ingredienten. Want zo vermijd je dat gifstoffen zoals pesticiden ook in jouw lijf terechtkomen. Maar ook is het van belang met welke materialen je jouw eten klaarmaakt. Zo bevatten reguliere (Tefllon) pannen vaak gifstoffen zoals PTFE en PFOA die bij verhitting vrijkomen. Daarnaast gebrujik je liever keukengerei gemaakt van natuurlijk materiaal, zoals duurzaam bamboe waarmee je vermijd dat je plasticdeeltjes binnenkrijgt.
En wist je dat we ons dagelijks vergiftigen tijdens het schoonmaken? Want reguliere schoonmaakproducten zijn vaak gemaakt van verschillende chemische stoffen. Zoals chloor en fosfaten. Deze gifstoffen kunnen niet alleen schadelijk zijn voor jouw huid of een allergie veroorzaken. Maar ook adem je vaak onbewust de chemische dampen in die vrijkomen tijdens het schoonmaken waardoor ze jouw immuunsysteem kunnen aantasten. Gelukkig is 100% gifvrij schoonmaken ook heel gemakkelijk!