Emaille is niets anders dan ijzer die met siliciumachtig glas is gefuseerd bij een temperatuur van 850 ° C. De fusering maakt het oppervlak zeer glad, goed hard en niet-poreus. Ook geeft het emaille zijn prachtige lichte kleuren zodat jouw keuken een unieke uitstraling krijgt. Ook wordt het materiaal van het eierpannetje kras- en snijbestendig en zijn metaaloxiden minimaal gebruikt. Op deze manier blijft je eten zuiver en puur van smaak.
Waarom kiezen voor een eierpannetje van Riess? Wij hebben tien goede redenen voor je op een rijtje gezet:
- CO2-neutraal
- Voor Inductie en alle soorten kooktoestellen
- Zeer krasbestendig
- Gemakkelijk te reinigen en anti-bacterieel
- Optimaal voor het gezondere en energiebesparende koken
- Geurneutraal
- Hittebestendig tot 450 ° C – maximale aanbevolen temperatuur bij 220 ° C
- Langdurig indien goed behandeld
- Verkrijgbaar in vele kleuren en ontwerpen
- Recycleerbaar
- Verwijder voor het eerste gebruik etiketten met bakolie.
- Kies voor uw pannen een kookplaat met de juiste diameter om energieverlies te voorkomen.
- Verhit emaillen pannen nooit zonder inhoud (water, olie, boter) en zorg ervoor dat de vloeistof nooit helemaal verdampt. Dit kan leiden tot oververhitting en schade aan uw pan. De aanbevolen maximale temperatuur voor koken en braden is 220 °C.
- Kook met minder warmte dan anders. Email geleidt de warmte snel in bodem en wanden. Uw gerechten worden zacht gekookt, behouden de voedingstoffen en verbeteren van smaakervaring. Bovendien voorkomt u zodoende het risico van aanbranden, vermindert u het energieverbruik en verlengt u de houdbaarheid van de pannen.
- Verlaag de temperatuur tijdig, het kookproces in acht nemend. Bij het koken met hete olie/bakvet is een risico van ontsteking aanwezig.
- Laat geen kleine kinderen zonder toezicht in de buurt van fornuizen en hete pannen.
- Pak handgrepen en deksels altijd met een droge doek vast. De kern is gemaakt van ijzer en verwarmd snel. De meeste van onze producten hebben handvatten en deksels van email en kunnen ook worden gebruikt in de oven.
- Email is erg hard. De impact van harde voorwerpen op het grondvlak, harde stoten of krachtige tikken met metalen keukengerei tegen de rand kunnen echter leiden tot het barsten van het glasoppervlak.
- Indien, ondanks alle zorg, de verflaag aan de buitenkant afbladdert dan is dat slechts visueel storend. U kunt uw gerechten nog steeds met het product bereiden. Wanneer het email aan de binnenkant afbladdert raden wij u aan om het product te vervangen omdat optimale hygiëne niet langer is gegarandeerd.
Tips voor Koken op Inductie
De warmte geleiding van Riess emaillen pannen is extreem snel. Gelieve rekening te houden met de volgende instructies, zodat het kookgerei en voedsel niet oververhit raken. Oververhitting kan zelfs de basis van een zware pot en pan vervormen.
Hierbij een aantal richtlijnen:
- Kokend water bij 100 °C = 500 Watt
- Het braden op 180 °C = ong. 1.700 Watt
- Zorg ervoor dat de diameter van de pan en kookplaat zoveel mogelijk overeenkomen.
- Begin altijd met een laag warmtevermogen en verhoog stap voor stap naar het gewenste vermogen.
- Gebruik NOOIT de boost-functie (met uitzondering van grote hoeveelheden vloeistof vanaf 6 liter).
- Houd het kookproces voortdurend in de gaten. De automatische uitschakeling door middel van de temperatuursensoren reageren vaak niet snel genoeg in het geval van oververhitting.
- Raak het keramische oppervlakte van de kookplaat niet aan na het koken. Het kan zeer heet zijn als gevolg van de verwarmde panbodem.KOKEN OP INDUCTIE
- De warmte geleiding van Riess emaillen pannen is extreem snel. Gelieve rekening te houden met de volgende instructies, zodat het kookgerei en voedsel niet oververhit raken. Oververhitting kan zelfs de basis van een zware pot en pan vervormen.
- Kokend water bij 100 °C = 500 Watt
- Het braden op 180 °C = ong. 1.700 Watt
- Zorg ervoor dat de diameter van de pan en kookplaat zoveel mogelijk overeenkomen.
- Begin altijd met een laag warmtevermogen en verhoog stap voor stap naar het gewenste vermogen.
- Gebruik NOOIT de boost-functie (met uitzondering van grote hoeveelheden vloeistof vanaf 6 liter).
- Houd het kookproces voortdurend in de gaten. De automatische uitschakeling door middel van de temperatuursensoren reageren vaak niet snel genoeg in het geval van oververhitting.
- Raak het keramische oppervlakte van de kookplaat niet aan na het koken. Het kan zeer heet zijn als gevolg van de verwarmde panbodem van het eierpannetje.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.